China en Rusland vechten om Mongolie
Gepubliseerd: ongeveer 1 jaar geleden
 
Bron foto:pxhere.com
 
Bron:pxhere.com
 

Oorlog tussen China en Rusland niet voor de hand liggend? of misschien toch!

Voor de buiten wereld leek het er op dat President Putin dikke vrienden is President Xi Jinping van China, de laatste keer aan het eind van het bezoek door de Chinese President aan Rusland in maart 2023, is in de gezamenlijke slot verklaring vastgelegd dat er geen Kernwapens buiten de lands grenzen geplaatst mogen worden.
Na het nogal koele "afscheid " zit Xi nog niet in het vliegtuig of Putin verklaard dat hij kernwapens naast de Poolse grens in Belarus gaat plaatsen.
Was Putin al vergeten wat hij heeft afgesproken of gewoon een leugen. Nou is Xi niet echt iemand waar je ruzie mee wil krijgen en zeker niet tegen kan liegen maar daar maalt Putin kennelijk niet om.
Er waren ook al wat mening verschillen over het grensgebied tussen Rusland en China waar veel lithium wordt gevonden, is het Transbaikal-gebied dat ten oosten ligt van het Baikalmeer en ten westen van de grens met China. Dit gebied was van oudsher deel van China, maar tijdens de expansie van het Russische Rijk in de 17e eeuw werd het gebied geannexeerd door Rusland.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Deze toen onbelangrijke stukjes grond waaronder Mongolië waren toen onbelangrijk en China had zich er bij neergelegd het voorgoed kwijt te zijn...Of kwam dat door dat ze toen geen goed leger hadden zoals nu.
, Mongolië maakte ooit deel uit van het Chinese keizerrijk en was een staat binnen de Qing-dynastie van 1691 tot 1911. Daarna verklaarde Mongolië zich onafhankelijk en werd het een afzonderlijke staat.

Maar nu het vol zit met Lithium en andere belangrijk geworden grondstoffen is alles anders.

Tijdens de onderhandelingen en de prijskaartjes die Putin Xi voor schotelde sloeg de stemming behoorlijk om.
Het gaat niet zo goed met China, de vergrijzing en steeds hogere loon kosten en nieuwe welvaart in China kost geld, hoge lonen en hogere eisen van de bevolking doet export prijzen stijgen.
China is een exportland, het kon altijd profiteren van de betrekkelijk lage levens standaard van de boeren bevolking en een boeren hand was snel gevuld.
Maar nu die lage loon boer in een huis of appartement woont een auto en een hypotheek heeft en wil reizen en in een meer luxe levensstijl , moet dat wel betaald kunnen worden.
Dat er in de toekomst niet meer genoeg verdient kan worden aan een telefoon kabeltje van 0.60 cent snap Xi maar al te goed, dus zet hij in op ontwikkeling van technologie en de productie daar van.
En daar zijn bijzondere grondstoffen voor nodig als Lithium. En laat daar nu de bodem vol zitten in de grond die Rusland ingepikt heeft van China..
Dat Xi daar de hoofd prijs voor moet gaan betalen zal hij niet echt grappig gevonden hebben, China is over de hele wereld bezig dat soort grondstoffen bij elkaar aan het schrapen.

Niet voor de winst maar om te overleven zijn grondstoffen nodig.

China heeft veel lithium nodig vanwege de groeiende vraag naar elektrische voertuigen en het gebruik van lithium-ion batterijen voor verschillende toepassingen, waaronder mobiele apparaten, zonnepanelen en energieopslag. Lithium is een belangrijk element in deze batterijen en het is van vitaal belang voor China om de bevoorrading te waarborgen, aangezien het land 's werelds grootste markt voor elektrische voertuigen heeft en het stimuleringsbeleid om de ontwikkeling van deze industrie te ondersteunen, hoog blijft. Bovendien heeft China ook plannen om de productie van hernieuwbare energie op te voeren, wat betekent dat er aanzienlijk meer lithium zal worden gebruikt voor de productie van energieopslagsystemen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Nu ze een slotverklaring afgaven waar Putin zijn billen mee afveegt, toont Putin zich niet als betrouwbare partner.
Xi is een sluwe slimme man en weet als hij werkelijk zijn verloren gebieden terug " annexeert " Rusland niet veel terug kan doen, Rusland is afhankelijk geworden van China.
Ze kopen zijn gas en olie, leveren hem technologie, auto`s, telefoons en vooral voor het oog van de wereld :steun.
Bron foto:pxhere.com
En wat wil Putin doen als Xi land terug pakt, soldaten sturen en tanks?, die zitten in de blubber in Ukraine.
of Atoombommen gooien?, daar heeft China er meer van dan hij, en in een oorlog met China krijgt hij nergens meer steun, daar voor heeft het slimme China zijn invloed slim verstevigd en wijdverspreid over de wereld.
Bron pxhere.com
China heeft de laatste tijd zijn leger uitgebreid omdat er een " dreiging " zou zijn van America en bond genoten, maar dat heeft Rusland kennelijk niet aan het denken gezet.
Misschien is die uitbreiding niet voor een verdediging maar juist voor een aanval.
Maar een Russische kat in het nauw maakt rare sprongen, We moeten maar hopen dat Putin alles op alles zet om Xi te vriend te houden anders loopt dit niet goed af.
Auteur: Denkna2023

Updated: 14-05-2023
Reactie(s) 2

2
China en Rusland vechten om Mo
Door:Gon_220156 - Op: Oorlog tussen China en Rusland...
Reactie datum: 10-04-2023
Ik zie dat niet gebeuren, maar je weet het maar nooit. Misschien zijn het toch niet zulke grote vrienden
Reageren  |   Klacht melden  |   Like 91  |   DisLike 43
2
China en Rusland vechten om Mo
Door:Naam: - Op: Oorlog tussen China en Rusland...
Reactie datum: 17-04-2024
Reageren  |   Klacht melden  |   Like 22  |   DisLike 8

Mogelijk ook interessant voor jouw:

1 :Onze hightech industrie kan zelf ook raketten maken.
2 :De Cloud opslag bijna is vol, wat nu?
3 :Verzekeraars zitten met de handen in het haar
4 :Alles wat er in Rusland gebeurd wordt gewantrouwd door Russen op sociaal media.
5 :Oorlog tussen China en Rusland
6 :Geen cash dan geen eten
7 :Amerikanen moeten keuzes maken.
8 :Weinig sancties door Franse Ketens in Rusland
vieuws
 
aanrader
 
geen aanrader