Verborgen boodschap promoot interraciale relatie.
Gepubliseerd: ongeveer 1 jaar geleden
 
Bron foto:deviantart.com
 
Bron:deviantart.com
 

Reclame maak je om een dienst of product te promoten, maar in die reclame kun je ook andere boodschappen verstoppen.

Op social-media verschijnen steeds meer berichten van mensen die zich gemanipuleerd voelen door reclamespots met een extra verborgen boodschap.

Reclame.. je kunt er niet omheen, overal worden boodschappen op je los gelaten om je zaken te verkopen, of om naam bekendheid te krijgen enz.
Reclame accepteren we, het hoort bij onze maatschappij. Zonder reclame zouden veel nu gratis diensten niet meer aangeboden kunnen worden, denk aan YouTube video`s, films, het journaal en programma`s op tv.

Veel websites die nieuws en ander entertainment aanbieden zouden niet gratis kunnen zijn of zelfs helemaal niet in de lucht kunnen blijven zoals radio programma's.

Reclame is een geaccepteerd medium, het is er en zal waarschijnlijk ook altijd blijven om andere diensten betaalbaar of gratis te kunnen aanbieden.
En we vertrouwen reclame, er zijn immers instanties die de reclame monitoren en controleren. Reclame moet de waarheid zijn of in ieder geval niet overduidelijk vals, maar beetje overdrijven en liegen kun je nooit helemaal uitsluiten.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Maar reclame doet meer dan je denkt, alles wat je ziet wordt opgeslagen in je onderbewust zijn, en komt naar voren op het moment wanneer je bijvoorbeeld keuzes moet maken.
Je loopt in de supermarkt en moet een keuze maken tussen 2 producten, het ene merk ken je niet maar het ander merk heb je meermaals gezien (bewust of on bewust), grote kans dat je het bekende merk kiest.
let eens op reclame posters in winkels en vooral meubel winkels, een mooi box-spring bed met daarop een blonde vrouw met gekleurde kinderen en gekleurde man. Ze zijn erg gelukkig met dat bed.

Herhaling is de kracht van reclame.

Reclame uitdrukkingen en spreuken zitten soms vast in je hoofd en in de maatschappij verankerd dat ze waarschijnlijk nooit verdwijnen ook al zijn ze jaren later als onjuist vals of misleidend zijn ontmaskerd.
Denk maar eens aan "Melk de witte motor en melk is goed voor elk" nu blijkt dat melk eigenlijk slecht is.

Maar dat heb je meermaals gezien en je denkt dat het wel goed moet zijn en vertrouwen is.

Je realiseert het je niet maar ook het spotje wat je weg klikt op een website wordt geregistreerd door je hersens, ook al denkt je dat je het niet gezien hebt.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Een goed voorbeeld is in de jaren 70 de reclame van een bekend Cola merk, in de bioscoop films werden tussen de beelden die je zag ook afbeeldingen van een flesje cola getoond, slechts enkele seconden.
Je zag het niet bewust maar je hersens registreren het wel degelijk.
Resultaat was dat in de pauze de mensen een flesje cola van dat merk gingen kopen.
Dat mag inmiddels niet meer, maar helaas gebeurd het nu toch weer, niet in flitsen in de film maar in een korte vertoning die je wel registreert in je onderbewust zijn, maar zonder dat je er bewuste aandacht aan schenkt.
De volgende video is een compilatie van korte reclame flitsen die laten zien dat het "normaal" is dat mensen van het zelfde geslacht en met verschillende huidskleur interactie hebben met elkaar.
Bron video: Wayayo.com

Wat opvalt is dat het bijna altijd donkere mannen en blonde vrouwen zijn.

In de video's of foto`s wordt het weg gestopt in de reclameboodschap van het product of merk die de spot betaald maar is wel duidelijk en je onderbewust zijn geregistreerd het ook.
Twee voor de prijs van een zou je kunnen zeggen, het product wordt gepromoot en ook dat het normaal is of in ieder geval in de reclame dat blanke blonde vrouwen en gekeurde mannen heel gelukkig met elkaar zijn en dat jonge meisjes en kinderen dat veelvuldig kunnen zien en zo worden aangezet en in die richting worden gestuurd.
In veel onderzoek is naar voren gekomen dat vooral kinderen ontvankelijk zijn en makkelijker gemanipuleerd worden dan volwassenen.
In veel reclame spots die tussen kinderprogramma's worden dat soort beelden dan ook veelvuldig getoond. Vooral man met man en vrouw met vrouw (en dan het liefst de een blond en de ander gekleurd) Kinderen wordt dus getoond dat het gewoon of zelf wenselijk is dat je een partner van het zelfde geslacht kiest.
In bericht op sociaal media vertellen ouders en groot ouders dat hun kinderen en dan vooral meisjes geen reclame meer mogen zien.
Bron video: Bron video: Tiktok
Ook een grote bekende Nederlandse supermarkt keten doen nu mee in de manipulatie, ze geven afbeeldingen aan kinderen van zoenende mannen en vrouwen.
Schijnbaar past dat in de toekomst visie van de keten, gekleurde stellen en het liefst van het zelfde geslacht.
In de video is wordt ook door de overheid nog een duit in het zakje gedaan.
De video`s over huiselijk geweld zijn het altijd de blank mensen die slecht en zwak zijn, de behulpzame en sterke mensen zijn altijd mensen van kleur. Of is dat gewoon toeval?

De tekst gaat verder onder de advertentie.

In een spot zie je een demente dame verward op een kruispunt staan, alle blanke mensen kijken boos naar haar, een aardige behulpzame jonge gekleurde man is de enigste die haar helpt. Zo is er ook nog een zelfde soort spot in een winkel.
Als je het maar vaak genoeg ziet ga je het vanzelf geloven.

Herhaling is de kracht van reclame.

Ons en dan vooral kinderen wordt dus dagelijks getoond dat je een partner van het zelfde geslacht normaal is en blanken zwak en slecht. Dus kies vooral een partner van een andere kleur.
Op dit moment doet iedereen mee, supermarkten, meubel merken, banken, gehoor apparaten winkels, brillen zaken, vakantie parken enz. Je zou gaan vermoeden dat het verplicht is om mee te doen met dat soort promotie, kan het gestimuleerd worden door de overheid?

Doods bedreigingen door reclame spot.

In het buitenland wordt er anders tegen reclames aan gekeken die gemengde relaties promoten. in Ierland een spotje van Lidl tot doods bedreigingen en rellen geleid. Lees hier het artikel: bedreigingen en rellen.
Maar goed dat Lamplicht hun erotische promotie film daar niet op tv is, in de spot voor verlichting is een opvallend lang deel van de spot besteed aan te laten zien hoe een blanke vrouw en een niet blanke man intens de liefde bedrijven, hoe dit kan leiden tot stijgende verkoop in lampen is voor als nog een raadsel. kijk hier de spot: erotische spot van lamplicht.
Mijn kinderen en klein kinderen mogen in ieder geval geen reclame meer zien, ze moeten vrij zijn in de keuzes die ze willen maken in hun toekomst en niet in de toekomst die de regering of een advertentie bureau wenst.

Auteur: Marisca