Psychiatrie ziet steeds meer verwarde hoog geplaatste mannen en vrouwen
Gepubliseerd: ongeveer 1 jaar geleden
 
Bron foto:pxhere.com
 
Bron:pxhere.com
 

Het erg druk in de geestelijke gezondheidszorg.

Er melden zich steeds meer mensen met identiteit problemen, ze weten niet meer wie ze zijn of hoe en wat er van hen verwacht wordt
De moderne samenleving dwingt steeds meer mensen afstand te doen van hun oer instincten en identiteit.
Mannen moeten meer vrouwelijk zijn en van vrouwen wordt verwacht dat ze mannelijker zijn.
Het begon met emancipatie, meer rechten voor vrouwen maar ook gelijkheid.
Van mannen wordt verwacht dat ze attenter worden, romantisch, empathie tonen en meer een vrouwelijke kant ontwikkelen.
Ze moeten ook meer taken gaan uitvoeren die voorheen eigenlijk alleen door vrouwen gedaan werden zoals het huishouden voor de kinderen verzorgen.
Van vrouwen daarentegen wordt verwacht dat ze meer als mannen functioneren, werken, leiding geven en "sterk" zijn. Een echte vrouw staat haar mannetje...
Terwijl ze fysiek totaal anders in elkaar zitten dan mannen maar moeten ze toch het zelfde presteren.
Mannen zijn van oudsher jagers, werkers, beschermers en zorgen voor eten een huis en later belangrijk :geld.
Waar vrouwen voor de kinderen en het huishouden waren mannen er voor de middelen om dat te doen.
Nu in deze nieuwe moderne tijd is iedereen gelijk en wordt van vrouwen verwacht dat ze mannen taken overnemen, ze worden gepusht om hetzelfde maar nog liever beter te presteren dan mannen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Bedrijven en in de overheid moeten steeds meer vrouwen worden geplaatst op hoge functies, vaak wordt niet de beste kandidaat gekozen voor een hoge verantwoordelijke functie maar de beste vrouw.
Omdat de functie eerder door een man gedaan is en er verwacht dat de vrouw hetzelfde en beter doet staat ze onder grote drukt. De druk is dan enorm en het is ook niet verwonderlijk dat 1 op de 3 top vrouwen al snel een burn-out heeft.
Ze worden gedwongen te presteren als een man, denken en handelen als een man. Ze moeten zich aanpassen en tegen hun natuur en instinkt beslissingen nemen en taken uitvoeren die ze van nature anders zouden doen.
Bron foto:pxhere.com
Mannen daar in tegen moeten opeens zacht zijn, lief, attente en gedragingen en taken overnemen die niet in hun natuur horen. En omdat het van hun verwacht wordt en "normaal" word gemaakt voelen ze zich onvolkomen en het gevoel dat ze falen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Mannen hebben over het algemeen geen oog voor details die voor vrouwen juist zo belangrijk en normaal zijn.

Als het een man niet ziet dat zijn vrouw een ander kapsel, make-up of kleding heeft is dat een tekortkoming, maar als een vrouw naar de verkeerde auto lopen en probeert te openen omdat die de zelfde kleur heeft is dat grappig. Als een man per ongelijk een dames wc of dames kleedkamer in loopt is hij een viezerik, een vrouw die die dat doet is grappig. Het is moeilijk in deze samenleving de verschillen te respecteren. En we willen zo graag ons aan passen maar een hoop aanpassingen gaan tegen onze natuur in en dat schept verwarring, stress, en ontevredenheid.
Niet verwonderlijk dat mensen ontevreden en gestrest raken zonder dat ze zelf weten waardoor, in de geestelijke gezondheidszorg wordt het ook vaak niet herken.

Gelijkheid is goed, emancipatie is ok en mag worden gepromoot maar moet niet worden geëist en afgedwongen.

Als het probleem onderkent wordt en er we niet ontkennen dat er nou eenmaal essentiële verschillen zijn tussen de twee geslachten en dat ook respecteer zal het een stuk leuker worden in de wereld.
Auteur: Wayayo.com