De grootste blunder van de regering? kilometerheffing.
Gepubliseerd: ongeveer 12 maand geleden
 
Bron foto:wayayo.com
 
Bron:wayayo.com
 

De grootste blunder van de regering komt er aan: De kilometerheffing.

De linkse partijen en de milieu groepen slaan de plank weer mis, de onuitvoerbare kilometerheffing zal meer geld opleveren voor de regering en zorgen voor een beter milieu ?

Van af 2026 moet dit plan in gaan, geen wegenbelasting meer maar betalen voor de kilometers die je auto rijd.

Wat is het idee?, iedereen die (teveel) kilometers rijd zal minder gaan rijden als er per kilometer voor betaald moet worden.
Ook zou er een systeem moeten komen dat dit tarief verhoogt in de spits uren.
Bijvoorbeeld:
Piet woont in Apeldoorn en werkt in Utrecht. Dagelijks rijd hij op en neer, z'n 80 Km.
Daar moet hij dan voor gaan betalen 80 x 7 cent = 5.60 € per dag.
Piet heeft een iets boven modaal inkomen en moet om dat inkomen te genereren buiten zijn woonplaats gaan werken omdat voor elkaar te krijgen gezien zijn opleiding niveau en mogelijkheden.
De auto van Piet is een Toyota Yaris en betaalde per jaar 538 € aan wegenbelasting.
Piet werkt gemiddeld 46 weken per jaar x 5 werkdagen is 230 dagen x 5.60 € = 1288 €.
Piet rijd ook privé in de auto dat schatten we voor het rekenvoorbeeld maar even in op 3000 km x 7 cent = 210 Euro.
Piet betaald in 2026 dus zo`n 1500 € voor het gebruik.
Mogelijk krijgt Piet een km vergoeding van zijn werkgever maar die is voor de brandstof enz, onduidelijk is of die blijft bestaan maar zal bij CAO-onderhandelingen verhoogd moeten worden zodat de werkgever voor de km heffing zal opdraaien en dus aan het eind de consument.
Mogelijk gaan ze auto’s inschalen voor de kilometerheffing naar gewicht en brandstof, Piet zou dan kunnen bezuinigen door een EV te kopen maar helaas zijn die te duur en kan Piet die auto met een kleine woonhuis aansluiting van 6,9 Kw niet opladen en door het overbelast stroom netwerk de eerste 5 jaar geen grotere aanvragen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Jan-Pieter daar in tegen werkt in zijn eigen woonplaats, Jan-Pieter heeft een 2 tot 3x modaal inkomen en kan omdat inkomen te genereren in zijn woonplaats werken.
Hij rijdt een BMW X5 en betaalde daar voor 1636 € wegenbelasting per jaar.
Jan-Pieter rijdt gemiddeld 3 km per dag en het mogelijke verhoogde tarief in de spits uren zal voor hem niet van toepassing zijn.
Daar moet hij dan voor gaan betalen 3 x 7 cent = 0.21 € per dag.
Jan-Pieter werkt gemiddeld 46 weken per jaar x 5 werkdagen is 230 dagen x 0.21 Euro = 48.30 €.
Jan-Pieter rijd ook privé in de auto dat schatten we voor het rekenvoorbeeld maar even in op 3000 km x 7 cent = 210 €.
Jan-Pieter betaald in 2026 dus zo’n 258 € voor het gebruik.
In 2026 volgens dit voorbeeld betaald Piet 1500 € min de afgeschaft wegen belasting 538 € = 962 € meer om in zijn modale auto naar zijn werk te rijden.
In 2026 volgens dit voorbeeld betaald Jan-Pieter 258 € min de afgeschaft wegenbelasting = 1378 € MINDER om in zijn luxe auto naar zijn werk te rijden.
Waarschijnlijk en ook logisch gaan ze auto’s inschalen voor de kilometerheffing naar gewicht en brandstof, Jan-Pieter zou kunnen bezuinigen door een EV te kopen en kan die met zijn grote woonhuis aansluiting van 17 Kw en zonnepanelen makkelijk en goedkoop opladen maar heeft daar in dit systeem geen enkele behoefte aan. Ook al zou hij 3 x meer moeten betalen per km dan Piet.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

De wegenbelasting wordt nu samen met het kenteken registratie van het RDW door de belastingdienst geïnd.
Dat loopt goed en er zijn eigenlijk geen mogelijkheden voor fraude, de kosten zijn zeer laag door de automatisering.
Het plan is om ook de belastingdienst de kilometer heffing te laten incasseren van af 2026, dezelfde belastingdienst die klaagt over personeel te kort, blunder op blunder maakt met toeslagen en geschatte rente inkomsten? Dezelfde belastingdienst via discrimineerde algoritmes mensen met een niet Nederlandse naam bij voorbaat inschaalt als fraudeur? Ja die.
Hoe gaan ze dat doen, dat is op dit moment niet duidelijk, ze weten al wel dat 1.5 miljoen Nederlanders alles zullen doen om onder de heffing uit te komen.
Ze gaan dus een systeem hanteren waarvan ze weten dat er een massale fraude wordt uitgelokt?
Dus moet er gecontroleerd worden, door wie en hoe, met discriminerende algoritmes die mensen met een niet Nederlandse naam bij voorbaat inschaalt als fraudeur? En wat zal dat gaan kosten, zeer waarschijnlijk vele malen meer als wat het huidige systeem kost.
Wat zal de sanctie zijn op fraude zijn en wie gaat dat uitvoeren, de linkse partijen roepen nu al om zware straffen en hoge naheffingen! Nog meer mensen in de financiële problemen lokken en de bajes vol laten lopen?
Technisch is dit systeem bijna niet uitvoerbaar en het is ook zeer oneerlijk en bijna volledig ten nadele van lager opgeleiden en forensen.
Ook als je niet in Nederland rijd moet je betalen.
Dus op de Franse tolweg betaal je en kilometer heffing en tol, de Fransen daarin tegen mogen gratis in een vervuilende diesel door Nederland crossen.
Het Wens denken van dit kabinet is als een gemiddelde auto 10.000 km per jaar rijd en dan gemiddeld 600 € aan wegenbelasting opbrengt en 10.000 km x 7 cent 700 € binnen komt, met daarop nog de toeslagen voor de kilometer heffing naar gewicht en brandstof er per auto per jaar een "winst" gemaakt wordt van 400 € per auto. Op 1 januari 2023 waren er ruim 8,9 miljoen personenauto’s in Nederland x 400 € extra "winst" is 356 miljard €.
Winst regering 356 miljard €, winst milieu bijna 0.
Daar moet nog wel de extra kosten van mogelijk miljarden euro’s van af voor extra kosten van de belastingdienst.
Gaan we in Nederland opeens minder kilometers rijden dan zal het verschil tussen de oude wegenbelasting en de nieuwe kilometerheffing snel omslaan en er vast weer een verhoging gaat komen.
Maar veel zal gecompenseerd worden door de jaarlijkse indexering van die kilometerheffing, In 2030 betaal je dan al zo’n 10 cent of meer.
Bron foto:magicbricks.com

De verkoop van fun auto’s zal door het dak gaan!

Jan-Pieter koopt een BMW Cabrio voor de zondag, een Range Rover diesel om zaterdag de meiden naar Hockey te brengen en een oude Volvo stationcar om met de honden naar het bos te rijden.
De parkeer plaats van Jan-Pieter staat dan helaas vol anders was er nog een Ferrari of Porsche gekocht om mee op vakantie te gaan..
Het kost niets om die auto’s te houden, ja wat onderhoud en verzekering.
En die verzekering zal ongetwijfeld inspringen op de nieuwe ontwikkelingen met bijvoorbeeld een aan / uit verzekering. Even in een app melden dat vandaag de Volvo word gebruikt en dus WA verzekerd is.
Huisvrouw Miep gaat niet meer 3 x per week naar de supermarkt met haar schone Aygo maar alleen nog op zaterdag met haar 15 jaar oude luxe Mercedes 250D stationcar, daar passen alle boodschappen in een keer in en kan het hele gezin mee op vakantie.
Alles moet groen en de auto is de hoofd schuldige, elektrisch moet het wagenpark worden maar helaas zijn de draadjes te dun om overal de stroom te leveren.(lees ook) overbelast stroom netwerk
De auto moet worden uitgemolken, wegenbelasting wordt niet alleen voor de wegen gebruikt maar vult alle gaten op in de begroting.
En nu weer een stapje verder, ook de auto melken als die in het buitenland rijd.
Deze regering verzint maar van alles wat zogenaamd "goed is voor het milieu" maar alleen maar de staatskas en de grote ondernemingen spekt.
De Laatste waanzinnige regel: Je betaal in de supermarkt voor plastic verpakkingen de prijs die de supermarkt bepaald en ook in hun zak mag steken.
Een beetje slimme fabrikant en supermarkt gaat alles wat maar in plastic kan in plastic verpakken, meer plastic meer winst!

Dan kan toch niet de bedoeling zijn?

Vraag je zelf eens af, ga jij een EV van 50.000 € kopen die gemiddeld 3 cent * per km duurder is dan een vergelijkbare auto op benzine om de kilometerheffing toeslag van b.v.b 2 cent te "besparen"?
* Aanschaf / restwaarde en brandstof, stroom prijs, verzekering en onderhoud in 2026 meegerekend.
Auteur: Wayayo.com

Updated: 01-07-2023
Reactie(s) 2

2
De grootste blunder van de regering? kilometerheffing.
Door:Hampy - Op: Wordt dit de grootste blunder ...
Reactie datum: 30-06-2023
Gelijk een kasje kopen om de gereden km te verlagen. Leuke sport!
Reageren  |   Klacht melden  |   Like 88  |   DisLike 30
2
De grootste blunder van de regering? kilometerheffing.
Door:Moraalpolietie - Op: Wordt dit de grootste blunder ...
Reactie datum: 30-06-2023
Niet zo netjes vriend!
Reageren  |   Klacht melden  |   Like 91  |   DisLike 27

Mogelijk ook interessant voor jouw:

1 :EV is Melkkoe met een stekker
2 :Nieuwe auto-geur lekker maar giftig
3 :Piekvermogen en gecontracteerd transportvermogen GTV.
4 :Wordt dit de grootste blunder ooit? kilometerheffing.
5 :Met de elektrische auto op vakantie totaal anders
6 :Mercedes bespaart geld ten koste van ontwerp, klanten klagen.
7 :Mogelijk werken sommige MB ME functies en Ecall niet meer.
8 :Wel een verzekering voor een EV met veel Pk's
9 :Straling gevaar door nieuwe regels
vieuws
 
aanrader
 
geen aanrader