Propaganda Fox-news voor Trump.
Gepubliseerd: ongeveer 10 maand geleden
 
Bron foto:wayayo
 
Bron:wayayo
 

Ook de Amerikanen nemen het niet zo nauw met de waarheid. De kracht van propaganda.

Propaganda wordt doorgaans in landen gebruikt om via voornamelijk door de staat gecontrollerde media om de bevolking te manupuleren.
Deze landen worden vaak bestuurd door een totalitair regiem en staan onder leiding van meesteral een dictator, partijleider, hoogste gelovige of militaire junta.
De grote uitvinders van propaganda waren Stalin,lenin,Hitler,Kim, Mao en Alatollas.
In Communistische en Islamitische landen is propaganda uitgegroeid tot een "kunst".
Propaganda wordt door landen als China, Noord-Korea, Rusland, Iran en nog meer landen of staten in de wereld gebruikt om de bevolking te mislijden, angstig te maken en onder controle te houden.
Angst maakt een groot deel uit van propaganda, vertel de bevolking dat ze gevaar lopen door bijvoorbeeld een ander land dat ze wil aanvallen of hun cultuur en manier van leven wil veranderen en ze alleen veilig zijn door hun geweldige regering.
Vooral in streng islamitische landen werkt dat goed omdat de mannen hun overheersende positie niet kwijt willen.
In de "vrije" wereld zijn vrouwen en mannen gelijk, of in ieder geval gelijker.
Terwijl in streng islamitische landen de man alles is de vrouw een ondergeschikte.
Dat vrouwen in die landen daar mee kunnen en willen leven is ook te danken aan propaganda.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Ook daar is angst de leidraad, wijkt je mening af of geloof je niet genoeg dan ga je naar de Hel.
Amerika wordt door in Islamitische dictaturen vaak de "Grote Satan" genoemd.
Amerika als democratie en vrij land, is het tegenovergestelde van de doelstelling van die landen, en dus "slecht".
Maar ook Europa, sommige landen in Azieë en Zuid-Amerika worden beschouwd als niet goed.
Voor vooral islamitische dictaturen is Israë de grootste duivel.
De bevolking wordt continu verteld hoe geweldig de leider of hun geloof is en als er iets niet goed gaat dat altijd de schuld is van een ander land of de duivel.
Propaganda is eigenlijk het opdwingen en inprenten van de eigen waarheid, continu de eigen waarheden laten herhalen doet zelfs de meest eigenzinnigen twijfelen.
Door de eeuwen heen is het geloof gebruikt om mensen te manipuleren en onder controle te houden, denk maar eens aan de kerkgemeenschappen.
Continu werden de mensen bedreigd met hel en verdoemenis, als je daar mee nog niet in het gareel bleef of een andere mening had werd je verstoten of zoals in de middeleeuwen als ketter verbrand.
Heel Rusland wordt op dit moment met propaganda gemanipuleerd, om de oorlog tegen Ukraine te verklaren wordt door Putin gepropageerd als of de wereld Rusland wil vernietigen en hij de redder is van Rusland.
De mensen die door jaren te leven in een manipulerende communistisch regiem toch al bijna hersen dood zijn gemaakt kun je alles wijsmaken.
Het zit in hun aard te regering te volgen en dan vooral om vaderland liefde en wij tegen de rest van de wereld en wij winnen.
De gemiddelde rus vindt dat ze het beste en grootste militaire macht van de wereld zijn, ze sterker zijn en zich daardoor nooit hoeven te verantwoorden voor bijvoorbeeld oorlogs misdaden.
De tegenstanders over de oorlog met het bevriende Ukraine worden gebombardeerd met "vaderland liefde" en berichten over succesen in de stijd en het "volgens plan gaande plan van de ultieme leider Putin.
Door de hele dag te horen en zien dat de terroristische aanvallen op Moeder Rusland door Nazis, en het plan van de NAVO om Rusland te vernietigen gaan ook de twijfelaars overstag en beginnen Putin te geloven.

Herhaling is de kracht van reclame.

"Herhaling is de kracht van reclame" deze slogan is absoluut waar, als je het maar vaak genoeg hoort ga je het vanzelf als een waarheid zien en als dat voor jou gevoel ook beter is ga je zelf de onwaarheden verspreiden en indien nodig voor strijden of sterven.

Steeds meer propaganda in de "vrije" landen"

Maar ook in de westerse en andere vrije landen komt propaganda steeds vaker voor.
Bijvoorbeeld in Amerika is propaganda normaal tijdens verkiezingen en veel nieuws zenders maken zicht er aan schuldig.
Nu in de verenigde staten weer de verkiezing campagnes van start gaan kiezen de grote netwerken (televisiestations) een kant.
In de VS is dat of Links de democraten of Rechts de Republikeinen.
De huidige president Joe Biden is een Democraat en de voormalige president Donald Trump een Republikein.
Bron foto:wikepedia
Deze twee heren zijn dan ook continu het onderwerp van gesprek op beide zenders.
Het netwerk van MSNBC profileert zich als een neutrale zender maar is verre van dat en VOX news is duidelijk rechts en staat achter Republikeinen.
Verder zijn er nog enkele andere grote en kleine netwerken zoals CNN die ook neutraal nieuws willen brengen maar vooral CNN toch meer links dan rechts is.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Als je na een uitzending kijk van Fox news zie je dat de presentators als ze Trump bedoelen speken van "President Trump" en MSNBC va de "Voormalige president Trump", een verkapte vorm van Propaganda.
Fox-News duid precident Biden continu aan als leugenaar en crimineel omdat er vermoedens zijn dat de precident zijn zoon Hunter Biden heeft geholpen met zaken en die zoon nu veroordeeld is voor belasting froude en illegaal wapen bezit.
Dat President Biden daar ook maar iets mee temaken heeft is geen bewijs gevonden.
Bron foto:wikepedia
In amerika is in de wet namelijk het het eerste admenment de (vrijheid van mening uiting) op genomen dus mag je als je van mening bent dat iets waar is dit ook gewoon zeggen.
Ook laten de zenders continu advocaten, rechts geleerden, politici en anderen aan het woord maar dan alleen de rechtse en ook laten ze videos zien van iedere bekende persoon die maar iets negatiefs te zeggen heeft over Biden.
MSNBC doet met interviews en video's het zelfde, primair komt wie Links is en dus pro Biden en negatief is over Trump komt in de uitzending op uitzonderingen na.
Geen van de zenders zet voor en tegenstanders samen in gesprek in beeld, alleen de eigen mening word verspreid.
Continu je eigen mening geven is propaganda, maar verzwijgen van relevante informatie is ook een soort van propaganda.
je vormt iemands mening met geselecteerde informatie en verzwijgen relevante informatie

Ook Nederlandse nieuws bedrijven manipuleren en propageren het nieuws.

De Nos laat geregeld informatie weg en vermeld soms het nieuws helemaal niet als het hun niet past.
Veel Nederlanders denken dat de NOS de staat zender is maar niets is minder waar, het is een stichting maar wordt wel gefinancierd met belasting geld en staat indirect wel onder invloed van de regering.
Dat de NOS Links georiƫnteerd is wordt voor de oplettende kijker duidelijk als je naar de type uitzendingen kijkt en de voorkeur voor de gekleurde en LHGTB gemeenschappen.
Een voorbeeld in augustus 2018 in Amsterdam werden twee Amerikaanse mannen neer gestoken.
Op alle nieuws media werd melding gemaakt: Een man die Allahoe akbar riep stak een Amerikaanse man in zijn nek.
De NOS maakt van het bericht: Een verwarde man stak een man in zijn nek.
Er werd bewust voor gekozen voor om de Allahoe akbar roepende man een verwarde man te maken de de Amerikaanse toeristen een "man" of mannen". De verdachte ook de verklaring van S. dat hij zegt dat hij het deed om 'zijn profeet te verdedigen' is niets terug tevinden.
Linkse denkenden willen liever niet benadrukken dat het een geloof gerelateerde terroristische aanslag werd gepleegd bewust op een Amerikaanse man.

Verzwijgen ook een soort Propaganda?

In 2011 werd in Engeland een Pakistaans Islamitische moskee opgerold met een wijd verbreide handel in meisjes en kinderen voor sex door hoog geplaatsten in de Pakistaanse geloof gemeenschap en moskee. De daders zijn allen van Pakistaanse of Indiase afkomst en het proces is een jaar lang uit de media gehouden om misbruik door racistische groepen te voorkomen. Islamitische verkrachters
In Nederland maakten de nieuws programma`s geen melding niet op hun website noch op tv er vermelding van, terwijl het toch echt wijdverbreid wereld nieuws was.

Propaganda in reclame, kan dat?

Zelfs in reclame kun je een verborgen boodschap verspreiden of te wel propaganda verstoppen.
In steeds meer reclame boodschappen op tv en bladen kun je de mutilatie zien, manipulatie met reclame.
In veel reclame boodschappen waar in een gezin of stel bestaat uit een donkere man en als partner een blonde vrouw, met elkaar zoenen de vrouwen en duidelijk homoseksuele mannen.
De mannen met elkaar laten zoenen is nu nog een stap te ver maar zal spoedig ook te zien zijn in reclames.
verbazing wekkend dat bedrijven steeds vaker dit soort scenario's gebruiken in hun reclames, terwijl dat in Amerika Budweiser miljarden aan beurswaarde kwijtraakte en 30% van de omzet door een reclamespot met een transgender.
Nu zal dat in Nederland niet zo snel gebeuren omdat iedereen die een behouden of ouderwetse mening heeft over benadrukken van LHGTB en interraciale relaties voor racist en homofoob wordt uitgemaakt.
Propaganda is ook in de regeringen van Europa geslopen, EV`s worden verplicht en gepromoot door de EU, Warmtepompen en een verbod op fossiele brandstoffen ge- propagandeert.
Alles is dus nu geoorloofd om het publiek te beïnvloeden, hoelang zal het duren dat ook hier duidelijke leugens worden vermeldt in reclame en in berichten van de overheid.
De normen zijn al aan het vervagen vooral door de NOS.
Auteur: Harry zegthetgewoon