Mercedes ouder dan 4 jaar? dan werken deze Mercedes-Me Functies niet meer.
Gepubliseerd: ongeveer 10 maand geleden
 
Bron foto:MB Me
 
Bron:MB Me
 

Mercedes Me schakelt functies uit, Ecall werkt mogelijk niet meer.

Als jou Mercedes met de communicatiemodule is uitgerust met een SIM-kaart die gebruik maakt van het 2G/3G mobiele netwerk vallen functies weg!
Indien jou Mercedes ouder is dan 4 jaar zal dit het geval zijn.
Dan verlies je steeds meer functies die gebruikt worden op afstand, dus door communicatie met de servers van MB.
Steeds meer Mercedes ME gebruikers valt het op, het op afstand openen en sluiten werkt niet meer.
Op diverse forums beginnen de klachten al binnen te stromen:MB Forum
Ook de functie voertuig locatie staat opeens uit.

Mercedes schakeld steeds meer functies uit.

Mercedes Me een app die verbinding met je auto mogelijk maakt.
Steeds meer auto merken hebben een soort gelijk systeem.
Je communiceert met je auto om allerlei data te kunnen uitlezen zoals banden spanning - tank inhoud - actieradius - onderhoud.

Via de app kun je ook functies besturen in de auto zoals deuren en ramen openen en sluiten - starten op afstand - de verwarming aan zetten - nieuwe routes naar het navigatie systeem sturen - en soms ook de auto parkeren.
De mogelijkheden van de functies verschillen van auto merk maar hangt ook af van het model en bouwjaar.
Dat deze functies doorgaans niet gratis zijn zal je niet verbazen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Functie aan en uit zetten door ze te huren zal als het aan de grote automerken ligt zal steeds meer aangeboden worden.
Als je dan een auto koopt van een bepaald merk betaal je wel voor functies maar deze staan dan uit, alleen tegen extra betaling worden die dan aan ook echt aangezet zoals stoelverwarming en meer motor vermogen zoals Tesla al langere tijd aanbied. (deze functies huur je dan voor bepaalde periodes ondanks dat je er bij aankoop al voor betaald hebt).

De prijsverschillen per merk en functie zijn soms groot en vaak ook onlogisch.

Zo betaal je voor functies in oudere auto`s vaak veel meer dan de zelfde functie in een nieuwere auto, zoals bij Mercedes voor een navigatie update.
Zo kost een navigatie update van een MB van 4 jaar of ouder meer dan 150 € zonder verdere extra mogelijkheden en de live trafic module moet je er bij kopen voor 145 €
Voor een model jonger dan 2 jaar betaal je ook 145 € maar dan is dat inclusief 7 extra functies zoals weersvoorspellingen en live trafic information, het voor deel is ook dat dit online kan geuüpdatet worden.
Wil je de zelfde functies voor het oudere model ben je zo'n 400 € of meer kwijt.
Bron foto:MB ME
prijslijst
Maar het grootste probleem is dat de functies niet meer werken of kunt activeren naar 4 of 5 jaar!
Ze verdwijnen dan uit de app en shop of je kunt ze nog wel zien maar gewoon niet meer activeren of kopen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Mercedes meld dat door steeds upgraden van het mobile netwerk is het mogelijk dat ook de functies in de auto die je nu aanschaft over een paar jaar ook niet meer werken.
De functies die je nu misschien veel gebruikt of gaat gebruiken staan dan mogelijk opeens uit.
Schijnbaar komt MB niet op het idee om een vervangbare communicatie module aan te bieden om de aanpassingen van het communicatie netwerk bij te benen.

Je zal maar een "oude" Mercedes van 4 jaar hebben, dan werken sommige opties opeens niet meer!

We vreemd dat MB nog wel de Live trafic aan bied voor de "oudjes" van 4 jaar of ouder, werkt de communicatie dan nog wel dan?
Ja, maar is niet betrouwbaar en met upgrades met soms wel 15 minuten er tussen, je betaald dus 145 € voor een onbetrouwbaar en niet actueel systeem.
Mogelijk laat het systeem je omrijden om een file te vermijden die al een kwartier geleden is opgelost.
Op 16 februari 2021 maakte RTL Nieuws bekend dat Ecall van Mercedes toe nal problemen vertoonde: Het mankement zit in auto's van de modeljaren 2017 tot 2020. Om hoeveel auto's het in Nederland gaat, is onduidelijk. Door het mankement is het "in zeldzame gevallen" mogelijk dat bij een ongeluk de noodoproep via eCall niet beschikbaar is of dat hulpdiensten naar de verkeerde locatie worden gestuurd. Software-update Mercedes probeert het euvel in eerste instantie met een automatische software-update verhelpen.
In 2018 is het noodoproepsysteem eCall een verplichting geworden , als de SIM-kaart die gebruik maakt van het 2G/3G mobiele netwerk uitvalt zoals Mercedes verklaard dan zal dit ook niet meer werken!?

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Wel vreemd dat MB wel de dure Guard 360 systeem van Mercedes van maar liefst 169 € nog wel in de ME shop heeft staan, werkt die dan wel nog met de oude communicatie module?
Wel een nare gedachte dat als je nu een nieuwe MB aanschaft sommige functie mogelijk niet meer werken over een paar jaar, je hebt er immers wel voor betaald, en Ecall is verplicht.
De standaard garantie van MB is naar twee jaar afgelopen dus daar kun je je niet meer op beroepen maar de consumenten wet zegt " Ook na de garantieperiode van de winkel of fabrikant heb je mogelijk nog recht op gratis reparatie of vervanging. Dat is je wettelijk recht op een goed product. Je moet wel aantonen dat het product buiten je schuld kapot is gegaan."
Op deze foto van een gebruiker kun je zie dat functies aanstaan (dus voor betaald is) maar toch zonder waarschuwing gedeactiveerd zijn.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Bron foto:MB ME
ME app
Of andere merken het zelfde probleem hebben is ons niet bekend, mogelijk is het alleen een Mercedes probleem.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
Bron foto:MB ME
ME app
Het is ons niet bekend of je geld terug kunt vorderen voor de functies waar voor je een jaar vooruit betaald hebt en ook niet voor de aanschaf van een communicatie module die na 4 jaar niet meer correct werkt.
Auteur: Wayayo

HTML