Design flaw Merecdes-benz keyless entry.
Gepubliseerd: ongeveer 5 maand geleden
 
Bron foto:wayayo.com
 
Bron:wayayo.com
 

Mercedes besparingen gaat ten koste van het ontwerp.

Besparen of productie van goederen is altijd een streven dat fabrikanten hebben maar ook als het ten koste gaat van het ontwerp?

Mercedes heeft in ieder geval niet over de resultaten van deze bezuinigingen nagedacht.

Mercedes gaat op hun website en magazín er prat op dat alles draait om design en estética, maar als er iets te bezuinigen valt wordt daar grof van afgeweken. Zo is er deze keer met de complete auto line bezuinigd op deur klinken. Deurklinken? Hoe kun je daar op bezuinigen dan?

Nou gewoon, om maar een model te maken en die voor alle auto`s te gebruiken ongeacht de kleur waarin de auto is gespoten.

Keyless entry handvaten zijn allemaal en helemaal chroom.

Ongeacht de kleur waarin je jouw nieuwe auto besteld als je kiest voor Keyless entry krijgt jouw auto verchroomde deurklinken.
Mooi of niet mooi je hebt gewoon geen keuze.
Of je voor een zwarte of witte auto kiest de klinken hebben dezelfde kleur. Niet zo mooi nee, eerder lelijk op een witte of grijze auto, een on-kleur zou een vak schilder zeggen.
Je moet nooit een bijna gelijke kleur op verschillende delen gebruiken dat is on-kleur.
Klanten van Mercedes die een zwarte auto bestellen met een Nicht pakket (dat pakket zorgt dat bijna alle delen met een groom kleur in zijdemat zwart worden uitgevoerd, alleen de grill en uitlaat delen zijn nog chroom kleurig) komen bedrogen uit.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

De echte liefhebbers van een stoere zwarte auto laten dan ook die delen direct zwart maken maar helaas voor hun, de klinken zijn ook chroom kleurig!
En die zwart maken is wel een dingetje. Immers de deukklink is voorzien van een sensor die de auto opent of sluit. Die zwart laten spuiten of wrappen is vragen om moeilijkheden.
Ook als je een witte auto heb met het Night pakket en je alle chromen delen of wit of zwart wil hebben kom je bedrogen uit. Maar waarom zijn dan alle deurklinken nu verchroomd? Gewoon ordinair geld besparen, een onderdeel voor alle auto`s, een kleur en dus een forse kosten besparing voor Mercedes en wat de klant er van vindt wordt niet gevraagd, sterker nog, je weet het niet eens van te voren. Nergens staat op de website of folders van Mercedes wat de kleur van de klinken is of gaat worden ongeacht de kleur van de auto die je koopt.
Als je in de online configurator van Mercedes jouw auto samen stelt met Keyless entry kun je met een vergrootglas zien dat de klinken niet meer in de kleur van de auto zijn.

Dan maar geen Keyless entry nemen?

Dat zou je kunnen overwegen maar de optie voor Keyless entry zit in een pakket wat Mercedes met een korting aanbied, en waarin opties zitten die je beter niet los kunt kopen of wil missen.

De 2e design blunder is de wielkast omranding die gratis en de kleur van de auto worden gespoten.

Gratis in de kleur van de auto maar als je dat niet wil?, In de online configurator zit een keuze voor de wiel kast omranding niet in de kleur van de auto maar als je die aan klik geeft het systeem aan: Om technische redenen kan deze uitrusting momenteel niet worden verwijderd. Zou dat wel kunnen dan had je waarschijnlijk de wiel kast omranding in zwart uitgevoerd gekregen die dan weer wel standaard is op de Niet AMG uitvoering. Snap jij het nog?

Er is nog meer weg bezuinigd.

In dit voorbeeld gebruiken wij de GLC Coupe 2023/2024 in vergelijking met de GLC coupe 2016/2020. Zit in de GLC van 2016/2020 nog een handig opberg vakje en twee bekerhouders in de midden armsteun op de achter bank, nu is het een gesloten steun met een uitklapbaar sleufje, Wat je daar in kan zetten is nog niet duidelijk maar je beker, blikje of flesje moet je maar gewoon los op de achter bank leggen. Ook het kleine handige netje aan de midden console aan de bijrijders kant is verdwenen. Mercedes let op de kleintjes dat is duidelijk.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Kon je in de oudere modellen nog al je MP3s op de harde schijf zetten kan dat nu niet meer, wil je wel mp3s luisteren moet je die op een USB stick zetten maar wel een met een USB C. Dus je USB sticks met USB A kunnen de vuilnisbak in. Wil je de Dash-cam van Mercedes gebruiken zul ook daar voor een USB C stick moeten kopen om de beelden te bewaren want ook die kun je niet op de harde schijf laten weg schrijven. Vervelend is dat de Dash-cam niet automatisch aan gaat als je de auto gebruikt, die moet je in een menu gaan zoeken en handmatig aan zetten.
Gelukkig heeft Mercedes wel 3 USB poorten ingebouwd maar die zitten in ruimtes waar je ook je andere zaken in wil bewaren en die zitten dus vervelend in de weg. De nieuw USB C sticks zijn bijna allemaal smal en lang, iets opbergen zonder tegen de sticks aan te stoten lukt bijna niet en onder het rijden even iets weg leggen of pakken zonder je ogen van de weg te halen gaat echt niet lukken. Kun je je ook afvragen hoelang die USB poortjes mee gaan.

Heb je het nieuwste DIGITAL LIGHT met projectiefunctie gekocht?

De projectiefunctie werkt maar beperkt, zegge en schrijven kun je maar twee projectie functies gebruiken, staat ook nergens maar hoor je pas als deze de functies uitlegt worden bij de aflevering. De functies mogen niet gebruikt worden door Europese regels wordt gezegd.

De spiegels zien er uit als slap hangende oortjes.

De 3e grote design blunder is dat de sportieve uitstraling van Mercedes is veranderd door de spiegels te verplaatsen, in plaats van in de hoek van het raam zitten ze nu op de deur maar verder naar achteren dan eerst.
Dit heeft een klein voor deel maar ook een groot nadeel.
Voordeel is dat je voor de spiegel langs kunt kijken. Nadeel de spiegel zit dichter bij de bestuurder zodat je nu je hoofd moet draaien om in de spiegel te kunnen kijken.
Ook als je onverhoopt met de spiegel iets zal raakt zal de schade behoorlijk zijn, om dat de spiegel nu op de deur gemonteerd is zal de deur ook beschadig raken. De spiegel is ook een beetje schuin aflopend zodat het net een hangend oortje lijkt.
Waarschijnlijk is de spiegel naar de deur verplaats zodat je in een oogopslag kunt zien dat het gaat om een nieuw model, de rest van de auto is wel aangepakt maar de wijzigingen zijn alleen te zien als je weet welke het zijn. Helaas komt de auto nu lomp over.
Aan de prijs kun je niet merken dat er bezuinigd is, je moet wel diep in de buidel tasten voor de nieuwe GLC.
Auteur: wayayo.com

HTML