Als jij het bestaan van God kan bewijzen, dan krijg je een miljoen.
Gepubliseerd: ongeveer 2 maand geleden
 
Bron foto:web.randi.org
 
Bron:web.randi.org
 

Als jij het bestaan van God kan bewijzen, dan krijg je een miljoen.

Kun jij het bestaan van God bewijzen, dan krijg je een miljoen.
Als de beloning van een miljoen dollar er nog steeds is, moet je alleen maar bewijzen dat God bestaat en kassa.
Niet zo moeilijk toch, miljarden mensen geloven in Goden, dan moet er toch ook bewijs voor zijn.
Dat dacht James Randi voormalig goochelaar en oprichter van de James Randi Educational Foundation ook, maar kon het niet vinden.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Dus loofde hij via zijn stichting veel geld uit voor iets of iemand die onomstotelijk kon bewijzen dat er een god is, en dus bestaat.
De zogenaamde “Randi Prize” is niet alleen voor onweerlegbaar bewijs van God maar ook voor bewijs van bovennatuurlijke verschijnselen zoals paranormale kracht.
Door de jaren heen zijn er talloze mensen geweest die het hebben geprobeerd, de stichting publiceert een lijst van personen die het serieus hebben geprobeerd de onderzoekers van de stichting te bewijzen dat het niet weerlegbaar is en dus werkelijkheid.
 • 2007: Derek Ogilvie -Medium- Bepaal welk van de tien speelgoedsoorten op een bepaald moment door een kind wordt gebruikt. (Mislukt)
 • 2009: Connie Sonne -Wichelroedelopen- Identificeer speelkaarten in een verzegelde envelop. (Mislukt)
 • 2010: Anita Ikonen -Medische wichelroedelopen- Bepaal door observatie welke van de vijf proefpersonen een nier miste. (Mislukt)
 • 2012: Andreas Naalden -Prestatie verbeterende armband- Onderscheid deelnemers die een echt product een aanzienlijk aantal keren dragen. (Mislukt)
 • 2013: Brahim Addoun -Kijken op afstand- Identificeer op afstand 3 van de 20 objecten. (Mislukt)
 • 2014: Fei Wan -Energie door zijn hand sturen die door een ander kan worden gevoeld- De energie moet acht van de negen keer correct door de doelpersoon worden gevoeld. (Mislukt)
Dat dit alleen maar de meest kansrijke personen waren mag duidelijk zijn, de stichting heeft honderden zo niet duizenden kansarme aanmeldingen gehad en afgewezen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Er word geen melding gemaakt van iemand die met fysiek of tastbaar bewijs echt probeerde aan te tonen dat er een God is maar er zijn wel veel mensen geweest die het geprobeerd hebben met argumenten het bewijs te leveren.
Zoals:
 • Ik las het in een oud boek.
 • Ik voel het bestaan van God.
 • Dat kun je niet uitleggen, dus er moet een God zijn.
 • X is zo complex, daarom heeft God het gedaan! Er moet dus een God zijn die het doet.
 • Er zijn zoveel mensen die geloven, die kunnen toch niet allemaal ongelijk hebben.
 • Ik hoor en praat mijn heleleven al met God.
Op het internet is dit onderwerp vooral in het gelovige ook cynische America maar veel besproken en beweerd dat ook de Paus het heeft het geprobeerd samen met zondagmiddag TV predikanten.
De “Randi Prize” prijs zelf bestaat sinds 2015 niet meer maar volgens Wikipedia zijn er nog verschillende anderen die nog steeds een miljoen willen betalen voor bewijs.
Auteur: wayayo.com


HTML