Het lijkt er op dat Dubai een Ponzi scheme is geworden.
Gepubliseerd: ongeveer 1 jaar geleden
 
Bron foto:Onbekend
 
Bron:Onbekend
 

Is het een ponzi scheme of te wel een piramide spel ?

In Dubai groeien de bouwwerken letterlijk de hemel in. Mooie stad, en een mooi land de V.A.E .
De oliedollars en euro`s vloeien rijkelijk binnen, geen limieten alles moet mooier groter en duurder.
Overnachten kun je zo duur maken als je wil, als geld geen rol speelt kun je uit je dak gaan.

De 5 sterren hotel schieten als paddenstoelen uit de grond en er worden bij de bouw niet op een paar Dirhams gekeken. Al die bedrijvigheid trekt arbeiders, avonturiers, bellegers en opportunisten aan en ook rijken die liever geen belasting betalen want aan belasting betalen doen ze nog niet aan in de V.A.E.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Al die nieuwkomers moeten ergens wonen, eten en soms werken. De huizen prijzen stegen zowat 10% per maand in het verleden, je kocht een appartement voor laten we zeggen 150.000 dollar en verkocht die 3 maanden later voor 50.000 meer. Kopen en verkopen Booming business.

Is de Sky the limit?

Een rijke olie Arabier liet een complex bouwen van wel 100 appartementen met bars, zwembaden en winkels. Zo had hij na de verkoop ook nog omzet van alle bewoners. Maar als hij in de avond langs zijn gebouwen reed viel hem op dat er ondanks bijna alle appartementen verkocht waren er bijna nergens licht brandde en zijn restaurants leeg waren.
Het gebouw was bijna geheel gekocht voor door verkoop en bijna niemand ging er echt wonen.
Dat past niet goed in het business model van de ontwikkelaars en werden er regels gemaakt om dat in de toekomst te voorkomen.
De nieuwe regels waren: je mag alleen kopen als je er ook daad werkelijk een x aantal maanden per jaar woont.
Waar eerder bij Drive in verkoop kantoren de appartementen weg vlogen was het bij de verkoop van de woningen van het Palm eiland toch ff wat anders, bij de start van de verkoop kwam er bijna geen koper opdagen!

Begin van het tijdelijke einde

Het onvermijdelijke gebeurde toen ook, de huizen markt stortte in en banken probeerden hun verstrekte leningen binnen te harken. Gevolg: Beleggers die hadden gekocht met geleend geld vluchten hals overkop het land uit en anderen zagen de waarde van hun belegging verdampen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Dure sportautos bedekt met stof achtergelaten op de luchthaven, soms met de sleutels er nog in.

Bron:onbekend
achtergelaten autos
In de Verenigde Arabische Emiraten, is het rechtssysteem gebaseerd op de islamitische wet de sharia.
Volgens dit principe bestaat het begrip faillissement niet, net zoals bij problemen bij het afbetalen van schulden geen aflossingsplannen zijn toegestaan. Als je afspraken niet nakomt, bega je een strafbaar feit en op dat moment riskeer je een gevangenisstraf.
Het Palm eiland staat nu nog steeds gedeeltelijk leeg en nieuwe grote projecten zijn uitgesteld.
Maar de Arabieren blijven maar geld in de stad en bouw pompen, maar nu draait alles het toerisme, Zwembaden, aquariums en pretparken het kan niet op.
Dat trok direct weer meer mensen naar de stad voor werk en kansen, de woning markt kwam weer opgang maar de prijzen zijn drastisch gedaald.

Piramide spel

Zolang er geld in wordt gestoken is er groei maar wat gebeurd er als die mooie gebouwen allemaal aan onderhoud toe zijn en er minder geld in de stad wordt gestopt.
Als er minder of bijna geen arbeiders meer nodig zijn en toeristen het wel gezien hebben, dat stort de boel langzaam in en zal de stad in verval raken, mensen trekken weg.
Restaurants leeg en geen uitpuilende shopping malls meer.

Ashes to Ashes, Dust to Dust.

Dubai zal weer worden wat het eens was, een stoffige woestijn.
Auteur:Wayayo.com

Updated: 0

Mogelijk ook interessant voor jouw:

1 :Ponzi scheme.
vieuws
 
aanrader
 
geen aanrader
 

Mogelijk ook interessant voor jouw: