Jevgeni Prigozjin dood in vliegtuig crash?
Gepubliseerd: ongeveer 10 maand geleden
 
Bron foto:pxhere.com/tazz
 
Bron:pxhere.com/tazz
 

Jevgeni Prigozjin dood in vliegtuig crash?

Uit Rusland komen berichten dat Prigozjin, de leider en eigenaar van het huurlingenleger Wagner een vliegtuig ongeluk niet heeft overleefd.
Bron foto:pxhere.com
De beruchte Wagner groep, is een Russisch huurlingen leger wat exclusief voor Putin werkt en dood en verderf zaaide in Mali, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Sudan maar vooral ook in Ukraine.
Deze groep onder het commando van die Jevgeni Prigozjin is eigenlijk een soort clandestien leger van de Vladimir Putin de President van de Russische federatie.
Bron foto:pxhere.com
In opdracht van Putin en de regering van de Russische federatie werden de huurlingen naar verschillende locaties gestuurd om de belangen van Putin en de zijnen te verdedigen en af te dwingen.
Vaak onder het motto van "Er kwam een hulp verzoek van de regeringen van een of ander land." of "om humanitaire redenen."

In praktijk is het een schurken groep en een oorlogsmisdaden plegende boeven bende die voor geld bescherming geeft maar ook genocide pleegt of in opdracht van Putin of van coup plegers en uitbuiters van b.v.b mijnen in Afrika.

Uit Ukraine kwamen het afgelopen jaar veel rapportages en berichten van de VN en Journalisten over oorlog misdaden, en schendingen van mensen rechten.
Niemand zal een traan laten om dhr.Prigozjin vooral niet door Putin die Prigozjin altijd zijn vriend noemde maar ook een verrader na de muiterij en opmars van Wagner naar Moscow pas geleden.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Putin noemde dit landverraad en nog een aantal lelijke woorden, ook is algemeen bekend dat vijanden en dissidenten van Putin " verdwenen ", "plots verongelukten " of lang de gevangenis in draaiden.

Gespeculeerd wordt nu dan ook dat Putin het vliegtuig waarvan beweerd wordt dat Prigozjin er in zat, is neer geschoten in zijn opdracht.
De officiele lezing dat Prigozjin op de passagierslijst staat roept nog al veel vragen op.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

De officiele lezing dat Prigozjin op de passagierslijst staat roept vragen op.

Ook de President van Amerika Mr.Biden zette er zijn vraag tekens bij in een recente vraag van een journalist.

Wat kan er aan de hand zijn?

Er zijn verschillende zaken waar uit je kunt opmaken wat er werkelijk gebeurd is.
Een scenario is dat Prigozjin zelf het vliegtuig zonder hem heeft laten neerstorten, en zo verdwijnt uit de openbaarheid.
Misschien uit lijfsbehoud en bang voor wraak van Putin of om gezicht verlies van die zelfde Putin als zijn oude vriend te voorkomen.
Putin kan niet anders dan verraders straffen anders komt hij zwak over, maar mogelijk was het vermoorden van zijn oude vriend net een stap teveel.
Wel raar dat er op het passagiers manifest de namen staan van de passagiers, dit privé vliegtuig dat zonder douane controles een binnenlandse vlucht maakte heeft dan de huurder / eigenaar van dat privé vliegtuig een ticket verstrekt en een lijst gezet? Voor wat of wie?
Het is wel fijn dat de administratie zo goed bij gehouden is, als hij op die lijst staat dan moet hij wel in dat vliegtuig gezeten hebben en is hij nu dood.
Ook de mede oprichter van de Wagnergroep Dmitri Oetkin zou in het vliegtuig hebben gezeten volgens de passagiers lijst.
Stel dat Prigozjin echt dood is en de medeoprichter ook wie leidt dan nu de Wagner groep?, Mannen van de groep zijn op video te zien dat ze zeggen dat de commandanten dood zijn.
Maar wie betaald en leidt dan de groep?
Mocht dit werkelijk onverwacht zijn dan zal er nu chaos ontstaan en mogelijk de groep uit elkaar vallen, zonder geld en leiding stort het huurlingen leger snel in.
Gebeurd dit niet dan was het verdwijnen van Prigozjin schijnbaar niet zo onverwacht.
Bron foto:pxhere.com
Wie zijn de erfgenamen van de Wagner groep, zijn het zijn kinderen die altijd zorgvuldig uit de media zijn gehouden?
Kortom, als de groep verder gaat als "business as usual" de verdwijning van Prigozjin niet onverwacht is.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Als Putin iemand wil laten verdwijnen dan zie je en hoor je nooit meer iets van die persoon, dus wat het scenario is van Jevgeni Prigozjin dood/verdwijning je hoort niets meer van hem of .?
Auteur: Wayayo
vieuws
 
aanrader
 
geen aanrader
 

Mogelijk ook interessant voor jouw: