Steeds minder gif's, plaatjes of video's in Kerst en Nieuwsjaar wensen verstuurd.
Gepubliseerd: ongeveer 6 maand geleden
 
Bron foto:wayayo.com
 
Bron:wayayo.com
 

Steeds minder plaatjes of video's als Kerst & Nieuwjaars groet.

Je kent ze wel de mooie kerstgroeten, kerstbomen met knipperende lampjes in een winter sprookjes landschap of van geweldig vuurwerk of kerstmannen die rare kapriolen uithalen.

Deze fraaie bewegende beelden gemaakt van Gif`s : Graphical Interchange Format.
Bron foto:wayayo.com
Vuurwerk GIF

Bewegende plaatjes zijn meestal van korte duur en met een klein bestand formaat zodat ze snel en goedkoop verstuurd kunnen worden via data van je Mobile verbinding.

Het internet staat er vol mee die Gif`s en plaatjes, gewoon er een mooie uit zoeken, kopiëren en plakken in jouw chat bericht, sms of email.

De een nog mooier dan de ander, alles om de ontvanger te verbazen van hoe goed jou smaak en kennis van computers is, en hoe geweldig je bent dat je deze hebt gevonden.

Vaak is het gewoon ook gemak zucht, een plaatje kopiëren of door sturen gaat vaak sneller dan zelf een leuke tekst bedenken en die typen en versturen. Genant toch als er een spelling fout in staat en je iets of iemand vergeten bent te noemen?.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Met whatsapp doorsturen staat wel erg "goedkoop" want de ontvanger kan zien dat het is doorgestuurd en niet exclusief voor hem of haar gemaakt of "gepikt" is.

a picture says more than a thousand words

Absoluut waar, maar toch veranderd deze gewoonte al een aantal jaren.

Werden er in de eerste jaren van de chat apps nog vaak Gif en video`s verstuurd wordt dat steeds minder. Het is niet echt bewezen maar men vermoed dat mensen niet zo nodig meer hoeven te laten zien hoe goed ze zijn met computers en chat apps. Iedereen weet nu wel hoe dat moet "knippen & plakken", dat maakt geen indruk meer op de ontvanger en al helemaal niet als het door gestuurd is.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

En helaas kan ons nog weinig verbazen wat er allemaal kan met en in video`s en Gif`s.Er zijn legio apps waar je een foto van jouw of een ander in plakt en die dan gaat dansen of rare bekken trekken, en die zijn nu zelfs mogelijk als deepfackes.

De Kerst & Nieuwjaars groet wordt vaak gewoon weer met de hand geschreven.

Als een klein kind dit ook kan is de lol er af en wordt de Kerst & Nieuwjaars groet vaak gewoon weer met de hand geschreven.

Het geeft de ontvanger een uniek en warm gevoel en de persoonlijke tekst wordt meer gewaardeerd dan een door gestuurd Gifje.

Een plaatje terug sturen als antwoord op een geschreven bericht doet dan ook bijna niemand meer, je antwoord netjes met een persoonlijk antwoord en groet.

Een berichtje beantwoorden met een duimpje of smiley komt ook steeds minder voor.

Eigenlijk is zo`n smiley terugsturen luiigheid of een teken dat de verzender je niet zo belangrijk vind om een geschreven persoonlijk antwoord te sturen.

Schijnbaar worden we weer wat menselijker, respectvoller en persoonlijker.

Is het niet ronduit onbeschoft en respectloos als iemand die de hele dag in de keuken heeft gestaan en je uitnodigt voor het eten te antwoorden met een "duimpje en een smiley"?

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Minder of geen plaatjes of emoticones versturen is nu echt de trend en de persoonlijke aandacht wordt steeds belangrijker en gewaardeerd

Hopen dat het aankomende jaar het jaar wordt van de persoonlijke aandacht en respect.

Nu er steeds meer oorlogen uitbreken, natuurrampen en ziektes op duiken niet onverstandig, zoals de spreuk van Toon Hermans zegt "Ga nooit weg zonder te groeten, ga nooit heen zonder een zoen. Wat je 's morgens hebt verlaten, kan er 's avonds niet meer zijn.".

Hoe zo jij je voelen als het laatste bericht aan iemand die er niet meer is, een emoticon van een duimpje of smiley is?

Auteur: wayayo.com

HTML