Je E.V Laden aan een openbare laadpaal gaat dit jaar veel duurder worden
Gepubliseerd: ongeveer 1 jaar geleden
 
Bron foto:Onbekend
 
Bron:Onbekend
 

De verwachting is dat dit jaar het laden je E.V beduidend duurder gaat worden.

Het gemiddelde van 46 cent per KWH voor normaal laden is door prijs afspraken van de "backoffices" in 2020 tot stand gekomen.
Een backoffice is een bedrijf dat zorgt dat de laadpaal exploitant betaald krijgt door de laad pasuitgevers.
Bron foto:wayayo
Om te voorkomen dat de prijzen te hoog worden ingesteld op de laadpalen hebben ze een maximale laad prijs voor normaal laden ingesteld. Het is niet duidelijk of dat ook voor snel laden en supercharge is gedaan.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

De stroom prijs was in 2022 veel hoger dan wat de backoffices bepaald hebben, dus om winst te maken of in ieder geval geen verlies moet de inkoop kosten lager zijn dan die 46 cent. Als een exploitant een contract heeft afgesloten voor 2022 betaald hij minder dan de afgesproken prijs.

Vaak zijn de exploitanten zelf energiemaatschappijen en nemen dan maar de lage opbrengst voor lief.

Maar een contract heeft een eind datum.
Wanneer die afloopt moet de exploitant meer betalen voor zijn stroom dan hij er voor krijgt. Hij gaat dus verlies lijden. De verwachting is dat de exploitant de afspraak zal willen "openbreken" en een tarief instellen dat winstgevend is.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Er zijn al exploitanten die de palen uit hebben gezet.

Een hotel met eigen palen heeft deze geblokkeerd voor alle passen, de klant moet dan aan de receptie een eigen pas halen en het verbruik tegen het tarief afrekenen wat het hotel bepaald heeft. Ga je nu een E.V kopen dan zal de verkoper je braaf voor rekenen dat je goedkoper uit bent met een E.V dan bvb benzine of diesel. Hij zal uitgaan van die 46 cent, die reken som gaat niet meer op als de KWH prijzen opeens naar 1 euro gaan en snel laden naar 2 euro.

Zelfs de A.N.W.B geeft reken voorbeelden op hun site met 46 cent.

Als dit scenario werkelijkheid wordt dan zal de prijs en verkoop van E.V's instorten. De verkoop is al gedaald voor mogelijke kopers die door de hoge thuislaad KWH prijs afhaken.
Auteur:Wayayo.com
vieuws
 
aanrader
 
geen aanrader