We worden steeds ouder met steeds minder geboortes.
Gepubliseerd: ongeveer 6 maand geleden
Bron foto: CBS

De wereld bevolking gaat krimpen.

Dat is geen probleem van de toekomst maar voor over enkele jaren al. Er zijn twee essentieel grote problemen op komst, 1e de vergrijzing en 2e de krimp van de wereld bevolking.
De vergrijzing is wereldwijd een feit, mensen worden steeds ouder en de geboorte golf van mensen van na de 2e wereldoorlog bereiken in Nederland steeds vaker de A.O.W leeftijd, maar in andere landen die de A.O.W leeftijd nog onder de 67 jaar hebben staan hebben velen dat al gehaald.
De geboorte van kinderen in de jaren na de geboorte golven zijn ernstig achter gebleven.
Dat kwam door bvb ze in China de een kind politiek in voerden en en het westen de 2 verdieners opkwamen, mensen die geen tijd wilden maken voor kinderen of hun carrières daar niet voor wilden opgeven zoals in Duitsland.
Ook speelde de financiële kwestie vaak mee, kinderen kosten gewoon veel geld. Landen met een boming industrie zoals Japan en Zuid-Korea moest iedereen mee werken aan de groei van de economie en kinderen krijgen paste daar niet in.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Ook daar was een kind een luxe en erg duur.
Nu in de geïndustrialiseerde landen de vergrijzing is begonnen en bevolking krimp steeds duidelijker wordt gaan de problemen pas echt beginnen.
Mensen gaan met pensioen, hebben vaak middelen om met hun oude dag te reizen en groot te blijven wonen en redelijk luxe te leven.
Maar de pensioenen moeten dan wel binnen blijven komen. Geld dus, dat geld moet uit de pensioen potjes komen want dat hebben die mensen er tijdens hun werkzame leven zelf ingestopt.
Helaas zijn die pensioen potjes ingesteld op roulatie, mensen overlijden niet te lang na hun pensioen en jonge mensen vullen die potjes tijdens hun werkzame leven.
Maar mensen leven steeds langer dan waar de berekeningen toen op werden gemaakt en er zijn steeds minder jonge mensen om de potjes op pijl te houden. Actueel beseffen ze dat ook in Frankrijk waar ze de pensioen leeftijd proberen op te krikken naar de realiteit.
Je kunt je dus gaan afvragen: krijg en heb ik straks wel (genoeg) geld om na mijn pensioen leuk verder te leven en wie gaat mij verzorgen als ik hulp behoevend wordt? Er is al een wereld wijd tekort aan verpleegkundigen en als die er al zijn moet je concurreren met het bedrijf leven die ook schreeuwt om mensen.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

In het westen (Europa) tekent de krimp zich nog niet zo duidelijk af, er komen immers nog steeds buitenlanders naar hier.
Recentelijk nog de Oekraïense vluchtelingen, dat zijn dan wel voornamelijk vrouwen maar ook met (en dat is dan weer goed) kinderen.
Kinderen die onze way of live instant moeten houden. In China en Rusland is het niet anders, de bevolking krimpt.
De voorspelling is dat indien er niets echt veranderd de bevolking in China in 2075 zal zijn gehalveerd.
Wie er dan wel nog zijn hebben dan een hoge leeftijd. Goedkope Chinese producten kun je dan wel vergeten.
Die hebben alle mensen nodig voor de voedsel voorziening en verzorging van de oudjes.

Putin veroorzaakt een groot deel van de krimp in Rusland.

Door de oorlog in Ukraine sterven er veel jonge mannen, waar van er sowieso al te weinig waren, de hoog opgeleiden en rijken maken dat ze weg komen en verlaten het zinkende schip.
Die paar duizend kinderen die ze stelen uit Ukraine zullen slechts een druppel op de gloeiende plaat zijn.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Nu worden we ook nog gedwongen om boven op een accu en eclectische spoelen te gaan zitten ( E.V`s) waar zeer vermoedelijk de zaadcellen af nemen en dus mogelijk onvruchtbaarheid uit voort komt.

We roeien ons zelf langzaam uit.

In de Engelse taal is de uitdrukking: "do the math" een mooie afsluiter. Meer ouderen minder werkenden, waar gaat dat heen?
Auteur:Wayayo.com

Mogelijk ook interessant voor jou:

1 :Vergrijzing een wereldprobleem, wie blijft er no over om te werken?
2 :De zomer komt, werken aan je bikini lijn.
3 :Oorpijn en schimmel
4 :Toen was alles beter
5 :Zelf gezonde mayonaise maken
6 :Van af 2023 mogen er per jaar 200.000 Nederlanders met pensioen
7 :Steeds meer mensen in de war door emancipatie
8 :Eerste op aanval mensen in Drenthe
9 :Hoe oud is jou sinaasappelsap


Reageren  |  Fake  56  |  No Fake  53  |  Like  49  |  DisLike  54