Geen airco in de file met je EV
Gepubliseerd: ongeveer 11 maand geleden
 
Bron foto:wayayo
 
Bron:wayayo
 

Terug in de tijd, geen airco met een EV in de file

Je denkt er niet meer over na, vakantie naar een warmland met de auto.
Onderweg lekker de airco aan, lekker koel in de auto.
Uurtje in de file met 38 graden Celsius ? geen probleem de kinderen spelen op hun telefoon of pad en ook de baby of hond slaapt vredig in de koelte.
Maar wat als de airco het niet doet of uit moet?, zweten en alles plakt.
Niemand dacht daar over na maar nu het voor het eerst extreem warm is en je de eerste keer met de elecktrishe auto op vakantie gaat, is het reizen toch een beetje anders dan zoals eerst met de diesel of benzine motor.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Als je op je actieradius meter kijkt in je EV kun je zien wat de geschatte afstand is die je met je accu lading kan rijden, dat dit met koud en warm weer kan verschillen is iedereen wel duidelijk, en ook hoe hanrd je rijd en of de weg vlak of met heuvels of bergen is.
Als je tijdens het rijden de verwarming en/of airco gebruikt enz kunnen de meeste auto`s de aktiradius aan passen aan de berekeningen van het gebruik buiten de af teleggen afstand.
Anders wordt het als je tijdens de berekende actieradius lang stil gaat staan met gebruik van verwarming en airco.
De familie Verdegoor ging met hun EV op vakantie naar Spanje, de buiten temperatuur in Frankrijk was op dat momen zo`n 38 graden.
Henk de vader en moeder Jannie met twee kidz gingen voorbereid op reis.
Er werd een "laad plan" gemaakt met Apps en het door de fabrikant opgegeven "verbruik", waar te stoppen om opteladen en ingeschat hoelang de stop duurt.
Alles was in de puntjes uitgedacht en berekend, de reis naar Spanje kon beginnen.(Dat in warme gebieden de airco aan gezet zou worden met beëinvloeding van de actieradius was even aan de aandacht ontsnapt.)
Bron foto:riedo.nl
De zon

Met de EV op vakantie

Alles ging redelijk volgens plan tot de actieradius nog een 100 km bereik aan gaf, de familie reed op dat moment op de route de soleil in Frankrijk.
Henk liet Jannie op de app kijken en kwamen tot de slot som dat de volgende laadpaal over 60km zou staan, ruim in het bereik dus verantwoord.
Ook de route planner en de verkeersinformatie gaven geen informatie aan over files, geen enkele reden om aan te nemen dat er vertraging zou zijn.
Helaas reed de familie al na 10 km de file in die meer dan een uur zou gaan duren, de temperatuur was op dat moment 36 graden.
Bron foto:Belvila
In de file
Na een half uur volkomen stil te hebben gestaan gaf de actieradius meter nog maar 70 km aan, de vermoedelijke oorzaak van de afname was het gebruik van de radio, usb laders en .... de airco.
Aangezien de laadpaal op ongeveer 50 km zou staan en onbekend was hoelang de stilstand nog zou duren besloot Henk om de stroom verbruikers uit te zetten met als gevolg dat de temperatuur in de auto in rap tempo opliep.
Na een kwartier was de temperatuur zo hoog dat het buiten koeler was dan in de auto, daar stond de Familie in de volle zon in de file op route de soleil.
Ze hadden nog wel wat flesjes water maar in de volle zon waren die snel leeg.
De familie beschreef achter af de reis als een hel.
Was Henk wat te verwijten?, heeft hij iets verkeerd gedaan?
100 km actieradius in gemiddeld 1/4 van de totale actieradius van een gemiddelde EV, en de laadplaal stond ruim binnen het bereik.
Om een grotere marge aan te houden zou je als de accu half leeg is je moet gaan laden de reis wel erg lang gaat duren, dan moet je vaker stoppen en wel eens waar korter laden maar als je reist met kinderen is er dat toch bijna geen verschil met een geplande volle laadstop.
De familie heeft nu besloten in het vervolg of te gaan vliegen of een auto te huren maar in iedergeval met de EV tijdens de winter of zomer nooit meer lange reizen te gaan maken.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

De familie was in dit geval niets te verwijten, de voorbereiding was gewoon goed maar er zijn nou eenmaal onvoorziene omstandigheden.
Dit had ook met een benzine of diesel auto kunnen gebeuren maar in een gewone auto is het verbruik van de brandstof voor de actieradius tijdens stil stand vele malen gunstiger dan die van een batterij voortuig.
En met een brandstof auto kun je nog een jerrycan brandstof meenemen als reserve.
Kom je toch leeg te staan kan een andere automobilist of de hulpdienst je nog helpen met een paar liter brandstof om naar de dichts bij zijnde pomp te rijden.
Met een batterij auto is dat niet mogelijk "Lees is leeg " dan moet er gesleept worden wat veel tijd kost en een hap uit je vakantie budget neemt.
Met een EV op reis is dus een heel ander verhaal dan met een brandstof auto, gaat alles goed dan is er bijna geen verschil maar gaat er iets mis werkt alles opeens heel anders.
Plan je reis dus goed en let vooral op de verkeer informatie,
Auteur: Wayayo.com