Huiseigenaren vergeten BTW terug te vragen en subsidie te claimen.
Gepubliseerd: ongeveer 2 maand geleden
 
Bron foto:wayayo.com
 
Bron:wayayo.com
 

Huiseigenaren vergeten BTW terug te vragen en subsidie te claimen.

Net een nieuw huis laten bouwen door een aannemer dan heeft dat huis vast zonnepanelen die door de aannemer zijn aangebracht en ook een warmtepomp.
De aannemer doet dit om aan de (nieuw) bouw voorschriften te voldoen.
Mooi mee genomen maar je betaald er natuurlijk wel zelf voor, ook al is het in de aanneemovereenkomst of bouwsom is opgenomen.
Op de factuur is de post voor de zonnepanelen niet altijd gespecificeerd maar ze zitten wel degelijk in de bouwsom en dus zijn ze ook met BTW belast.
De warmtepomp zit ook in de bouwsom en wordt vaak samen met de panelen in de meerwerk sectie vermeld.
Wat veel mensen vergeten of niet weten is dat de BTW op zonnepanelen terug gevraagd kan worden net als dat er subsidie zit op de warmtepomp.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Een aannemer kan de kopers er op attenderen dat er BTW en subsidie mogelijkheden zijn op deze meerwerk posten, maar is dat niet verplicht en het gebeurd dus lang niet altijd.
Het terug vragen van de BTW kan de eigenaar van de nieuwe woning doen op de zelfde manier als woning eigenaren die na de bouw of op een bestaande woning zonnepanelen hebben laten installeren.
En hoe de subsidie op de warmtepomp aan te vragen kun je terug vinden op sites van de overheid.
Staan de prijzen / kosten van de panelen en de warmtepomp niet gespecificeerd op de nota dan kun je deze op vragen bij de aannemer.
Als met al een behoorlijk bedrag wat de trotse nieuwe eigenaar van de nieuwe woning vast nog ergens voor kan gebruiken.
Auteur: wayayo.com


HTML